Uw Nederlandse makelaar in Midden-Italië
EEN HUIS KOPEN IN ITALIË?

 Nederlands sprekende makelaar in UMBRIË

 beëdigd makelaar le case di dorrie, sinds 2004!

Een huis kopen in Italië na Corona - Le Case di Dorrie blijft u helpen!
We mogen in Italië weer bezichtigingen doen met klanten en u huizen laten zien in Umbrië, Toscane, De Marken en Lazio.
U bent vanuit Nederland of België weer welkom in Italië om koophuizen te kijken
Gelukkig is Umbrië één van de veiligste regio's van Italië en is het op het platteland goed vertoeven:
lekker weer, lekker eten en wonen in een ruim huis en tuin met privé zwembad.

Een eigen buitenhuis in de glooiende heuvels van Midden-Italië, met eigen zwembad, olijfgaard en mooi uitzicht
is sinds de CORONA crisis enorm populair onder mensen die de grote stad ontvluchten.
Kijk daarom snel naar ons HUIZEN AANBOD.
 Le Case di Dorrie zal u met plezier begeleiden bij de zoektocht naar en bezichtigingen van boerenhuizen in de country.
Ons ervaren makelaarskantoor staat voor u klaar, klein, persoonlijk en professioneel!
Tanti auguri namens ons team,
Dorrie, Peter en Aafke.

Een Huis in Umbrië: persoonlijke en professionele service door uw Nederlandse Makelaar in Italië

Le Case di Dorrie is een officieel geregistreerd en ervaren makelaarskantoor in Perugia (de hoofdstad van Umbrië), in 2004 opgericht door Dorrie Seijffert, de eerste Nederlandse bevoegde makelaar in Italië.  Wij (Dorrie zelf, medewerkers Peter Schaar en Aafke van Dijk) helpen veel klanten bij het realiseren van hun Italiaanse droom: het vinden, kopen en verkopen van een huis in Umbrië en omgeving: Toscane, De Marken en Noord Lazio (de Sabina en gebied rondom Bolsena, Viterbo).

Zoekt u een eenvoudig vakantiehuisje in Italië, een comfortabele tweede woning met zwembad voor langere periodes, een boerenhuis met land om u definitief te gaan vestigen, een Bed & Breakfast te beginnen, of een agriturismo te starten, wij kunnen u helpen! Bekijk hier ons huizenaanbod: Onroerend Goed Te Koop.  Wij kennen de eigenaars van alle huizen die op onze site staan persoonlijk en hebben alle documenten gescreend. Wel zo vertrouwd. Als u eenmaal een geschikt huis hebt gevonden in Umbrië, Toscane, Lazio of Le Marche begint de hele procedure: een bod uitbrengen op uw Italiaanse droomhuis, onderhandelen met de eigenaar of makelaar, de contracten, het voorschot betalen, de kosten koper berekenen, de gang naar de notaris, etc. Dit gebeurt in Italië allemaal op schrift, en -natuurlijk- in het Italiaans. Op zo'n moment is het prettig om in het Nederlands en door een vertrouwd persoon te worden geholpen, en dat is onze specialiteit!  Wij slepen u door de hele koopprocedure: onderhandelen,  de cultuurverschillen overbruggen, Nederlands- Italiaanse contracten opstellen. We kennen de wetgeving, weten op welke valkuilen we moeten letten, coördineren met een betrouwbare notaris, helpen u bij het aanvragen van een codice fiscale (belasting nummer) en bieden allerlei advies en handige tips. Zie voor meer informatie  onder De koopprocedure, en over onze werkwijze en voorwaarden onder onze service.  Wij zijn bestuurslid van de Beroepsvereniging van Italiaanse Makelaars, de F.I.A.I.P., en dankzij onze ervaring kunnen wij een waardevolle partner voor u zijn bij de vaak zo ingewikkelde aankoop van onroerend goed in Italië.  Let op! Makelaar is in Italië een beschermd beroep, vraag altijd om bewijs van inschrijving aan mensen die zich voordoen als makelaar (mediatore in affari immobiliari), er lopen veel beunhazen rond, ook buitenlanders. Deze hebben geen recht op courtage!


Op onze website vindt u een keur aan huizen, huisjes, villa's, vakantiewoningen, landgoederen, stenen boerenhuizen, casali, agriturismo's, en zelfs kastelen of hele dorpjes te koop. Kijk voor huizen te koop in de altijd up-to-date lijst onroerend goed te koop. Houd de site regelmatig in de gaten, wij voeren steeds nieuwe huizen in! En mocht u niets vinden, stuur ons dan een mailtje met uw zoekwensen! 

Kerstwensen

2022 is een zeer druk en succesvol jaar geweest: na Covid barstte het los en wilden velen een huis op het mooie boerenland in Umbrië. We hebben heel veel nieuwe klanten kunnen assisteren bij de aankoop van een huis. Dankzij de Whatsapp groep voor mijn klanten (ook wel Dorrieland genoemd ;)) hebben vele nieuwkomers elkaar leren kennen en ervaringen en tips met elkaar kunnen delen!
Wij danken jullie allemaal voor de prettige samenwerking, soms speelde de bureaucratie ons parten, maar al met al zijn we zeer tevreden!
We wensen onze oude en nieuwe klanten een Fijne Vredige Kerst in Umbrië of elders, en hopen jullie gauw weer te zien!

Geen antwoord gekregen op uw mail? Bel even!

Soms ontvangen we  niet alle mailtjes die onze klanten sturen, dus als u geen antwoord heeft gekregen probeert u het dan op deze andere adressen: lecasedidorrie@gmail.com of lecasedidorrie.peter@gmail.com, of belt u ons even!

VAKANTIESLUITING

Le Case di Dorrie sluit voor vakantie van 8 t/m 23 augustus 2023. 
We zijn wel per email bereikbaar maar kunnen in die periode geen bezichtigingen met u doen.

SOCIAL MEDIA

U kunt Le Case di Dorrie vinden op Facebook, Twitter, Instagram, YouTube en LinkedIn. Volg en Like ons voor interessante informatie over Onroerend Goed in Italië, tips om te kopen, en laatste nieuws!

BEURZEN

Le Case di Dorrie staat als sinds 2004 op vele beurzen in Nederland en België.
In 2020 en daarvoor waren we aanwezig op vele beurzen:Januari: Second Home Maastricht
Februari:  EmigratieBeurs in Houten (Nl)
Maart: Second Home   Utrecht (Nl). 
September: Italie Evenement in Kasteel de Haar, was een groot succes!

seconD HOME UTRECHT NAJAAR 2023

29 sept- 1 oktober 2023:  Peter en ik staan weer op de SECOND HOME beurs in de JAARBEURS in Utrecht!
Kom ons opzoeken, maak een afspraak en boek uw gratis tickets hier!


Le Case di Dorrie - Strada di Montevile 5 - 06126 Perugia - Italy
+39 335 220 727 - lecasedidorrie@gmail.com - BTW nummer: 02749990541