Uw Nederlandse makelaar in Midden-Italië
Sinds 2004 uw Nederlandse makelaar in Midden-Italië 

Welkom op de  website van le case di dorrie!

2020: CORONA VIRUS - Le Case di Dorrie is sinds 4 mei weer open!
We mogen weer bezichtigingen doen met klanten en huizen laten zien.
Onze buitenlandse klanten komen sinds 15 juni weer naar Italië om huizen te kijken!
Gelukkig is Umbrië één van de veiligste regio's van Italië en is het op het platteland goed uit te houden:
lekker weer, lekker eten en vertoeven in de tuin.

Een eigen buitenhuis in de mooie glooiende heuvels van Toscane, Umbrië, Marken en Lazio, met eigen moestuin en mooi uitzicht
is na de COVID crisis erg geliefd onder mensen die de grote stad ontvluchten.
Kijk daarom gerust naar ons huizen aanbod, mail ons voor informatie en
 Le Case di Dorrie zal u weer met plezier begeleiden bij bezichtigingen in de country.
Ons kantoor staat voor u klaar, klein, persoonlijk en professioneel!
Tanti auguri namens ons team,
Dorrie, Peter en Aafke.

Een Huis in Umbrië: persoonlijke en professionele service door uw Nederlandse Makelaar in Italië

Le Case di Dorrie is een officieel erkend en ervaren makelaarskantoor in Perugia (de hoofdstad van Umbrië), in 2004 opgericht door Dorrie Seijffert, de eerste Nederlandse bevoegde makelaar in Italië.  Wij (Dorrie zelf, medewerkers Peter Schaar en Aafke van Dijk) helpen veel klanten bij het realiseren van hun Italiaanse droom: het vinden, kopen en verkopen van een huis in Umbrië en omgeving: Toscane, De Marken en Noord Lazio (de Sabina en gebied rondom Bolsena, Viterbo).

Zoekt u een eenvoudig vakantiehuisje, een comfortabele tweede woning met zwembad voor langere periodes, een boerenhuis met land om u definitief te gaan vestigen, een Bed & Breakfast te beginnen, of een agriturismo te starten, wij kunnen u helpen! Bekijk hier ons huizenaanbod: Onroerend Goed Te Koop.  Wij kennen de eigenaars van alle huizen die op onze site staan persoonlijk en hebben alle documenten gescreend. Wel zo vertrouwd. Als u eenmaal een geschikt huis hebt gevonden in Umbrië, Toscane, Lazio of Le Marche begint de hele procedure: een bod uitbrengen op uw Italiaanse droomhuis, onderhandelen met de eigenaar of makelaar, de contracten, het voorschot betalen, de gang naar de notaris, etc. Dit gebeurt in Italië allemaal op schrift, en -natuurlijk- in het Italiaans. Op zo'n moment is het prettig om in het Nederlands en door een vertrouwd persoon te worden geholpen, en dat is onze specialiteit.  Wij slepen u door de hele koopprocedure: onderhandelen,  de cultuurverschillen overbruggen, Nederlands- Italiaanse contracten opstellen. We kennen de wetgeving, weten op welke valkuilen we moeten letten, coördineren met een betrouwbare notaris, helpen u bij het aanvragen van een codice fiscale (belasting nummer) en bieden allerlei advies en handige tips. Zie voor meer informatie  onder De koopprocedure, en over onze werkwijze en voorwaarden onder onze service.  Wij zijn bestuurslid van de Beroepsvereniging van Italiaanse Makelaars, de F.I.A.I.P., en dankzij onze ervaring kunnen wij een waardevolle partner voor u zijn bij de vaak zo ingewikkelde aankoop van onroerend goed in Italië.  Let op! Makelaar is in Italië een beschermd beroep, vraag altijd om bewijs van inschrijving aan mensen die zich voordoen als makelaar (mediatore in affari immobiliari), er lopen veel beunhazen rond, ook buitenlanders. Deze hebben geen recht op courtage!


Op onze website vindt u een keur aan huizen, huisjes, villa's, vakantiewoningen, landgoederen, stenen boerenhuizen, casali, agriturismo's, en zelfs kastelen of hele dorpjes te koop. Kijk voor huizen te koop in de altijd up-to-date lijst onroerend goed te koop. Houd de site regelmatig in de gaten, wij voeren steeds nieuwe huizen in! En mocht u niets vinden, stuur ons dan een mailtje met uw zoekwensen! 

KERSTVIDEO 2020

Dit jaar beseffen we meer dan ooit hoe belangrijk het is om een warm, gezellig en veilig huis te hebben waar je lange tijd kan zitten, ook tijdens lock downs.
Wij van Le Case di Dorrie wensen u met deze video ondanks de tegenslagen van de pandemie Vrolijk Kerstmis en een Beter 2021 toe. Wij staan voor u klaar bij de zoektocht naar uw droomhuis, zodra het weer mag!

nieuwste aanwinst! CD920, vakantiehuis met zwembad bij TodiCD920 prachtig vakantiecomplex aan de Tiber bij Todi.

Openingstijden

Ons kantoor is normaliter open van  9 tot 19 uur. Als u langs wilt komen maak dan een afspraak, om te voorkomen dat we afwezig zijn. 
Voor urgente zaken zijn we bereikbaar op +39 335220727 voor Perugia en Toscane, en op +39 3498652513 voor Terni en Lazio.

Geen antwoord ontvangen op email?

Soms ontvangen we niet alle mails goed van onze klanten, dus heeft u ons gemail en geen antwoord ontvangen, probeer het dan nog eens met op een ander adres: lecasedidorrie@gmail.com of lecasedidorrie.peter@gmail.com, of belt u ons mobiel! We hebben geen vaste telefoon meer, we werden gek van de call-centers  disconnected our land line phone, because of the disturbing commercial calls  and faxes we constantly received. So if you find our old phone number engaged, please call the mobile number (see below).

Social Media

U kunt ons ook vinden op social media zoals Facebook, YouTube, Instagram, Twitter en op LinkedIn. Volg en Like ons ons voor ad hoc informatie over Umbrië, nieuwe huizen, leuke filmpjes en nieuwtjes!

Vlucht Perugia-rotterdam!

Na jaren wachten en wellicht ook dankzij onze petitie is er sinds 18 april 2020 een rechtstreekse vlucht ROTTERDAM-PERUGIA !!! Dank aan TRANSAVIA! U kunt nu al boeken voor komende zomer, 2 keer per week.

Beurzen

Le Case di Dorrie is al meer dan 16 jaar aanwezig op 4 a 5 beurzen per jaar in Nederland en België:
In 2020 kon u ons vinden op de volgende beurzen:
8-9 februari  Emigratie beurs in Houten (Nl)
13-15 Maart: Second Home  in Utrecht (Nl) (helaas gecanceled wegens Corona virus)
September: Italië Evenement in Kasteel de Haar.
We hopen in 2021 onze klanten weer persoonlijk te kunnen ontmoeten, zodra het weer veilig is!Le Case di Dorrie - Strada di Montevile 5 - 06126 Perugia - Italy
+39 335 220 727 - lecasedidorrie@gmail.com - BTW nummer: 02749990541