Uw Nederlandse makelaar in Midden-Italië
Sinds 2004 uw Nederlandse makelaar in Midden-Italië 

Welkom op de  website van le case di dorrie!

2020: CORONA VIRUS - Le Case di Dorrie is sinds 4 mei weer open!
We mogen weer bezichtigingen doen met klanten en huizen laten zien.
Onze buitenlandse klanten komen sinds 15 juni weer naar Italië om huizen te kijken!
Gelukkig is Umbrië één van de veiligste regio's van Italië en is het op het platteland goed uit te houden:
lekker weer, lekker eten en vertoeven in de tuin.

Een eigen buitenhuis in de mooie glooiende heuvels van Toscane, Umbrië, Marken en Lazio, met eigen moestuin en mooi uitzicht
is na de COVID crisis erg geliefd onder mensen die de grote stad ontvluchten.
Kijk daarom gerust naar ons huizen aanbod, mail ons voor informatie en
 Le Case di Dorrie zal u weer met plezier begeleiden bij bezichtigingen in de country.
Ons kantoor staat voor u klaar, klein, persoonlijk en professioneel!
Tanti auguri namens ons team,
Dorrie, Peter en Aafke.

Een Huis in Umbrië: persoonlijke en professionele service door uw Nederlandse Makelaar in Italië

Le Case di Dorrie is een officieel erkend en ervaren makelaarskantoor in Perugia (de hoofdstad van Umbrië), in 2004 opgericht door Dorrie Seijffert, de eerste Nederlandse bevoegde makelaar in Italië.  Wij (Dorrie zelf, medewerkers Peter Schaar en Aafke van Dijk) helpen veel klanten bij het realiseren van hun Italiaanse droom: het vinden, kopen en verkopen van een huis in Umbrië en omgeving: Toscane, De Marken en Noord Lazio (de Sabina en gebied rondom Bolsena, Viterbo).

Zoekt u een eenvoudig vakantiehuisje, een comfortabele tweede woning met zwembad voor langere periodes, een boerenhuis met land om u definitief te gaan vestigen, een Bed & Breakfast te beginnen, of een agriturismo te starten, wij kunnen u helpen! Wij kennen de eigenaars van alle huizen die op onze site staan persoonlijk en hebben alle documenten gescreend. Wel zo vertrouwd. Als u eenmaal een geschikt huis hebt gevonden in Umbrië, Toscane, Lazio of Le Marche begint de hele procedure: een bod uitbrengen op uw Italiaanse droomhuis, onderhandelen met de eigenaar of makelaar, de contracten, het voorschot betalen, de gang naar de notaris, etc. Dit gebeurt in Italië allemaal op schrift, en -natuurlijk- in het Italiaans. Op zo'n moment is het prettig om in het Nederlands en door een vertrouwd persoon te worden geholpen, en dat is onze specialiteit.  Wij slepen u door de hele koopprocedure: onderhandelen,  de cultuurverschillen overbruggen, Nederlands- Italiaanse contracten opstellen. We kennen de wetgeving, weten op welke valkuilen we moeten letten, coördineren met een betrouwbare notaris, helpen u bij het aanvragen van een codice fiscale (belasting nummer) en bieden allerlei advies en handige tips. Zie voor meer informatie  onder De koopprocedure, en over onze werkwijze en voorwaarden onder onze service.  Wij zijn bestuurslid van de Beroepsvereniging van Italiaanse Makelaars, de F.I.A.I.P., en dankzij onze ervaring kunnen wij een waardevolle partner voor u zijn bij de vaak zo ingewikkelde aankoop van onroerend goed in Italië.  Let op! Makelaar is in Italië een beschermd beroep, vraag altijd om bewijs van inschrijving aan mensen die zich voordoen als makelaar (mediatore in affari immobiliari), er lopen veel beunhazen rond, ook buitenlanders. Deze hebben geen recht op courtage!


Op onze website vindt u een keur aan huizen, huisjes, villa's, vakantiewoningen, landgoederen, stenen boerenhuizen, casali, agriturismo's, en zelfs kastelen of hele dorpjes te koop. Kijk voor huizen te koop in de altijd up-to-date lijst onroerend goed te koop. Houd de site regelmatig in de gaten, wij voeren steeds nieuwe huizen in! En mocht u niets vinden, stuur ons dan een mailtje met uw zoekwensen! 

VERKOCHT! CD868 etnochic landhuis in de Toscaanse MaremmaCD869, trendy landhuis in Toscane, met een nog te restaureren tweelingpand ernaast! VERKOCHT ONDANKS DE CORONACRISIS!

Geen antwoord ontvangen?

Soms blijkt dat we niet alle email ontvangen en dat verstuurde antwoorden niet altijd aankomen. Het is nooit duidelijk waar dit aan ligt, maar als u ons een email heeft gestuurd en geen antwoord heeft gekregen, belt u ons dan aub! +39335220727, of gebruik ons andere email adres: lecasedidorrie@gmail.com of lecasedidorrie.peter@gmail.com

Vaste telefoon afgeschaft

Le Case di Dorrie heeft haar vaste telefoonnummer afgeschaft. Wij werden gek van de commerciële telefoontjes en faxen! U kunt ons voortaan bereiken via Whatsapp, mobiel:+39335220727, email of via Facebook.

Openingstijden

Ons kantoor is normaliter open tussen 9 en 19 uur. We raden u aan om altijd eerst een afspraak te maken als u langs wilt komen. Bij afwezigheid zijn we telefonisch bereikbaar: Dorrie  Seijffert +39335220727 of Peter Schaar +39 349 8652513 voor Zuid-Umbrië en Lazio.


TRANSAVIA! directe vlucht ROTTERDAM-Perugia!

Eindelijk! Hopelijk ook dankzij onze petitie is er nu een RECHTSTREEKSE VLUCHT ROTTERDAM-PERUGIA!  Veel dank aan Transavia! Boek hier uw vlucht naar uw droomhuis in Umbrië! 

Laatste Nieuws: BOOM OP de huizenmarkt SINDS COVID!

Tegen alle verwachtingen in is de huizenmarkt voor landhuizen in Italië ineens booming! De Italianen die in de grote steden opgesloten zaten tijdens de lock-down willen nu allemaal een buitenhuis in een groene, veilige omgeving en daarbij komen ook onze buitenlandse klanten, die ook na maanden weer naar Italië mogen komen. In gebieden zoals Lago Trasimeno, Marsciano en Gubbio is het aantal huizenzoekers met 190% gestegen, zo meldt Idealista!  Het loopt dus storm. In Umbrië zijn de prijzen nog laag, ook al beginnen de beste deals op te raken, dus wacht niet te lang en kom snel  kijken voordat de prijzen gaan stijgen! 

Twitter en Facebook

Volg Le Case di Dorrie op Facebook (http://www.facebook.com/LeCasediDorrie) en Twitter!  Volg ons voor kort nieuws over nieuw geplaatste huizen op de website, ontwikkelingen op de markt, interessante informatie over Umbrië!  

Beurzen: LAST MINUTE: WE KOMEN!

Wij ontmoeten onze klanten regelmatig op beurzen in Nederland en België. We gaan al meer dan 15 jaar naar de Second Home beurs in de Jaarbeurs in Utrecht, waar wij zijn uitgeroepen tot 'Bronze Member' wegens jarenlange trouwe deelname! Per jaar staan we op  4 à 5 beurzen in Nederland:  in januari stonden we op de SECOND HOME EXPO in Maastricht (speciaal voor onze Belgische klanten!) 
in februari op de Emigratiebeurs in Houten (groot succes!), in  maart werd de Second Home Beurs in Utrecht helaas afgelast wegens Corona. 
Wij zijn meestal de enige echt in Italië bevoegde makelaardij op deze beurzen.
HET ITALIE EVENEMENT TE KOMEN! 11-12-13 SEPTEMBER!was een groot success, helaas gaan Second Home Gent en Utrecht dit najaar niet door ;(
en ook in oktober wilden we weer aanwezig zijn op de Second Home in UtrechtHELAAS AFGELAST!!

Dank aan onze trouwe klanten die als ervaringsdeskundigen meehelpen op de stand en aan alle bezoekers voor uw bezoek! Wij hopen snel meer van u te horen.
Le Case di Dorrie - Strada di Montevile 5 - 06126 Perugia - Italy
+39 335 220 727 - lecasedidorrie@gmail.com - BTW nummer: 02749990541