Uw Nederlandse makelaar in Midden-Italië
Sinds 2004 uw Nederlandse makelaar in Midden-Italië 

Welkom op de  website van le case di dorrie!

In 2019 bestaat Le Case di Dorrie alweer 15 jaar!
Wij danken onze vrienden, klanten en medewerkers voor het geschonken vertrouwen in de afgelopen jaren !
Le Case di Dorrie zal er voor jullie zijn, klein, persoonlijk en professioneel!
Tanti auguri namens ons team,
Dorrie, Peter en Aafke.

Een Huis in Umbrië: persoonlijke en professionele service door uw Nederlandse Makelaar in Italië

Le Case di Dorrie is een officieel erkend en ervaren makelaarskantoor in Perugia (de hoofdstad van Umbrië), in 2004 opgericht door Dorrie Seijffert, de eerste Nederlandse bevoegde makelaar in Italië.  Wij (Dorrie zelf, medewerkers Peter Schaar en Aafke van Dijk) helpen veel klanten bij het realiseren van hun Italiaanse droom: het vinden, kopen en verkopen van een huis in Umbrië en omgeving: Toscane, De Marken en Noord Lazio (de Sabina en gebied rondom Bolsena, Viterbo).

Zoekt u een eenvoudig vakantiehuisje, een comfortabele tweede woning met zwembad voor langere periodes, een boerenhuis met land om u definitief te gaan vestigen, een Bed & Breakfast te beginnen, of een agriturismo te starten, wij kunnen u helpen! Wij kennen de eigenaars van alle huizen die op onze site staan persoonlijk en hebben alle documenten gescreend. Wel zo vertrouwd. Als u eenmaal een geschikt huis hebt gevonden in Umbrië, Toscane, Lazio of Le Marche begint de hele procedure: een bod uitbrengen op uw Italiaanse droomhuis, onderhandelen met de eigenaar of makelaar, de contracten, het voorschot betalen, de gang naar de notaris, etc. Dit gebeurt in Italië allemaal op schrift, en -natuurlijk- in het Italiaans. Op zo'n moment is het prettig om in het Nederlands en door een vertrouwd persoon te worden geholpen, en dat is onze specialiteit.  Wij slepen u door de hele koopprocedure: onderhandelen,  de cultuurverschillen overbruggen, Nederlands- Italiaanse contracten opstellen. We kennen de wetgeving, weten op welke valkuilen we moeten letten, coördineren met een betrouwbare notaris, helpen u bij het aanvragen van een codice fiscale (belasting nummer) en bieden allerlei advies en handige tips. Zie voor meer informatie  onder De koopprocedure, en over onze werkwijze en voorwaarden onder onze service.  Wij zijn lid van de Beroepsvereniging van Italiaanse Makelaars, de F.I.A.I.P., en dankzij onze ervaring kunnen wij een waardevolle partner voor u zijn bij de vaak zo ingewikkelde aankoop van onroerend goed in Italië.  Let op! Makelaar is in Italië een beschermd beroep, vraag altijd om bewijs van inschrijving aan mensen die zich voordoen als makelaar (mediatore in affari immobiliari), er lopen veel beunhazen rond, ook buitenlanders. Deze hebben geen recht op courtage!


Op onze website vindt u een keur aan huizen, huisjes, villa's, vakantiewoningen, landgoederen, stenen boerenhuizen, casali, agriturismo's, en zelfs kastelen of hele dorpjes te koop. Kijk voor huizen te koop in de altijd up-to-date lijst onroerend goed te koop. Houd de site regelmatig in de gaten, wij voeren steeds nieuwe huizen in! En mocht u niets vinden, stuur ons dan een mailtje met uw zoekwensen! 

Nieuw:CD868 etnochic landhuis in de Toscaanse MaremmaCD869, trendy landhuis in Toscane, met een nog te restaureren tweelingpand ernaast!

Geen antwoord ontvangen?

Soms blijkt dat we niet alle email ontvangen en dat verstuurde antwoorden niet altijd aankomen. Het is nooit duidelijk waar dit aan ligt, maar als u ons een email heeft gestuurd en geen antwoord heeft gekregen, belt u ons dan aub! +39335220727, of gebruik ons andere email adres: lecasedidorrie@gmail.com of lecasedidorrie.peter@gmail.com

Vaste telefoon afgeschaft

Le Case di Dorrie heeft haar vaste telefoonnummer afgeschaft. Wij werden gek van de commerciële telefoontjes en faxen! U kunt ons voortaan bereiken via Whatsapp, mobiel:+39335220727, email of via Facebook.

Openingstijden tijdens de vakanties

Ons kantoor is normaliter open tussen 9 en 19 uur. We raden u aan om altijd eerst een afspraak te maken als u langs wilt komen. Bij afwezigheid zijn we telefonisch bereikbaar: Dorrie  Seijffert +39335220727 of Peter Schaar +39 349 8652513 voor Zuid Umbrië en Lazio.

Teken nu voor een directe vlucht Nederland-Perugia!

Als groep Nederlanders in Umbrië streven wij al jaren voor een directe vlucht tussen Perugia en Nederland. De Nederlanders zijn verreweg de grootste groep buitenlandse toeristen in Umbrië en daarom zijn wij een online petitie gestart, die we aan de verschillende luchtvaartmaatschappijen en instantie zullen presenteren. DOE MEE EN TEKEN ONZE PETITIE!!

Laatste Nieuws: de huizenmarkt trekt weer aan!

Sinds 2016 worden er  weer meer huizen verkocht. Dat is logisch want de huizenprijzen in Italië zijn nog steeds erg laag.  Sinds 2014 heeft de regering in Italië een wetsbesluit ingevoerd zodat betalingen via de derdenrekening van de notaris zouden lopen. De wet wordt echter zelfs in 2018 nog steeds weinig toegepast, dus is het nog steeds gebruikelijk dat het saldo bij de notaris met speciale bankcheques wordt betaald. Voor een buitenlandse koper betekent dit dat hij van te voren een rekening in Italië moet openen, wat soms niet zo handig uitkomt. Gelukkig kennen wij de notarissen die wél al bereid zijn om met een derdenrekening te werken.  Een betere garantie voor kopers dus, en makkelijker ook.
Bovendien is  per 1 januari 2014 de aankoop van een huis in Italië een stuk goedkoper, doordat de overdrachtsbelastingen omlaag is gegaan. Voor de aankoop van een tweede huis betaalt u nu 9% (ipv 10%) overdrachtsbelasting  en voor het eerste huis 2% (ipv3%), over de KADASTERwaarde (vaak nog geen derde van de marktwaarde) van het huis. Voor landbouwgrond betaalt u nu 15% ipv 18% over de waarde. In combinatie met de sterk gedaalde prijzen is het NU de juiste tijd om een huis te kopen in Italië! Het aantal buitenlanders dat een huis koopt in Italië stijgt gestaag, en ook de Italiaanse kopers komen weer terug, dus wacht niet te lang!

Kijkgeld tweede huis afgeschaft

Sinds 2016 betaalt men in Italië kijkgeld via de elektriciteitsrekening, maar voor tweede huizen hoeft geen kijkgeld betaald te worden! Controleer dus goed uw ENEL rekening of er inderdaad geen Canone RAI bij is opgeteld.

Twitter en Facebook

Volg Le Case di Dorrie op Facebook (http://www.facebook.com/LeCasediDorrie) en Twitter!  Volg ons voor kort nieuws over nieuw geplaatste huizen op de website, ontwikkelingen op de markt, interessante informatie over Umbrië!  

Beurzen

Wij ontmoeten onze klanten regelmatig op beurzen in Nederland en België. We gaan al jaren naar de Second Home beurs in de Jaarbeurs in Utrecht, waar wij zijn uitgeroepen tot 'Bronze Member' wegens trouwe jarenlange deelname! Per jaar staan we op  4 à 5 beurzen in Nederland:  in januari 2017 stonden we op het LITTLE ITALY evenement in de Westergasfabriek in Amsterdam, het was oergezellig!
In februari stonden we op de SECOND HOME EXPO in Gent (speciaal voor onze Belgische klanten!)
en in  maart op de Second Home Beurs in Utrecht.  Wij zijn meestal de enige echt in Italië bevoegde makelaardij op deze beurzen.
In mei stonden we op het Italië Evenement in Haarzuilens, en in oktober waren we aanwezig op de Second Home in Utrecht.
De Second Home in Utrecht is altijd een groot succes!
Dank aan alle klanten die als ervaringsdeskundigen hebben meegeholpen op de stand en aan alle bezoekers voor uw bezoek! Wij hopen snel meer van u te horen.KOMENDE BEURZEN 2019


8-9-10 maart: Second Home in de Jaarbeurs in Utrecht.  Klik hier voor vrijkaarten!

mei/juni: Italie Evenement bij Kasteel de Haar

4-5-6 oktober: Second Home Utrecht. Download uw gratis toegangskaarten hier! Stand 132.


Schrijf u nu al in voor gratis toegangskaarten en kom ons opzoeken voor informatie over huizen kopen in Midden-Italië, assistentie bij aankoop, ook als u zelf een huis heeft gevonden, over het leven in Italië en allerlei praktische vragen. Op onze stand kunnen wij u ook adviseren over professionele bouwbegeleiding. Handig voor als u naast kopen ook een huis wilt (ver)bouwen in Midden Italië!

 Le Case di Dorrie - Strada di Montevile 5 - 06126 Perugia - Italy
+39 335 220 727 - lecasedidorrie@gmail.com - BTW nummer: 02749990541